Enkele voorbeelden van gepubliceerde tekstproducties

door Ron van Kuijk

Massagepraktijk Playa Leesten

Albèr Giezen heeft het in de vingers

Albèr Giezen van massagepraktijk Playa Leesten in Zutphen heeft het in zijn vingers. Bij hem kun je terecht voor diverse massages en sportverzorging maar ook voor herstel- of conditietraining en coaching/runningtherapie. “De combinatie van het behandelen van sporters en het geven van trainingstips ter preventie of herstel van klachten is mijn kracht. Albèr licht zijn specialiteit toe: “Na een opgelopen blessure, letsel of na een operatie is het voor een sporter soms moeilijk om weer op het oude niveau te komen: de conditie is achteruit gegaan, de beweging belemmerd en dit alles kan ook nog eens gevolgen hebben voor de techniek en sportbeoefening.”

Intake
Bij massagepraktijk Playa Leesten wordt bij de intake gekeken naar de aard van de klacht of blessure en wordt een individueel traject uitgezet. Daarin wordt gewerkt aan kracht, snelheid en uithoudingsvermogen. Met behulp van de Rehaboom-methode wordt uiteindelijk gewerkt naar een algemeen en sportspecifiek herstel. “Hierbij is het streven dat u als sporter minstens net zo sterk en fit terugkeert in de eigen sport. Uiteraard is dit mede afhankelijk van de eigen inzet.” Klachtenbehandeling is mogelijk voor de individuele sporter maar zeker ook voor de niet sporter. Albèr vertelt: “Vanuit de klachtenbehandeling geef ik trainingstips op maat of preventieve oefeningen. In de behandelingen en de trainingen wordt zowel gewerkt aan de fysieke als de mentale aspecten van het lichaam. Behandeling training en coaching vormen zo één geheel.

Massagepraktijk Playa Leesten
Maria Rutgersstraat 45, Zutphen
06 – 42 65 11 72
info@massagepraktijkplayaleesten.nl
www.massagepraktijkplayaleesten.nl

 


door Ron van Kuijk

Woonplaza Oirschot

Compleet winkelplezier!
Woonplaza Oirschot biedt klus- en woonplezier onder één dak. Het is een bouwmarkt, woninginrichter, verfwinkel, sanitairzaak, speelgoedwinkel, feestwinkel, tuinmeubelwinkel en een Weber BBQ specialist in één. Kortom, alles wat u nodig heeft voor de inrichting van uw huis en tuin!

Concept
Het winkelconcept in Oirschot bestaat uit één van de grootste vestigingen van Hubo XL, Decorette, Top 1 Toys, Big Party Shop, Weber BBQ’s en BPG. Woonplaza Oirschot is zodoende een uniek winkelconcept van zes winkels die elkaar niet alleen aanvullen, maar elkaar ook versterken. Het is een dagje uit voor het gehele zin met maar liefst 7.000 vierkante meter aan klus- en woonplezier!

Familiebedrijf
Woonplaza Oirschot wordt gerund door algemeen directeur Piet van de Wal en zijn zoon Tim (32) die commercieel directeur is. Met het aantreden van Tim is het familiebedrijf toe aan al weer de vijfde generatie in de 200-jarige geschiedenis. Tim vertelt: “Veel mensen zeggen nog dat ze ‘even naar Pietje Wal gaan’ als ze onze winkel gaan bezoeken. Dat stamt uit de tijd van mijn overgrootvader die ook Piet heette. Het begon allemaal als kolen- en petroleumhandel en later handel in ruwe bouwmaterialen. In de loop der tijd is dat uitgegroeid tot het huidige heel diverse one-stop-shopping-concept op het gebied van verbouwen, wonen, tuin en lifestyle. We zijn er voor de handige doe-het-zelver, aannemers en zzp-ers, maar kunnen alle werkzaamheden desgewenst ook bij de klant thuis uitvoeren. Dat spreekt onze klanten erg aan. Het is een bijzondere formule waar we erg trots op zijn.” 

Woonplaza Oirschot
Haven 3 - 5 - 7 Oirschot
0499 - 571339
info@woonplazaoirschot.nl
www.woonplazaoirschot.nl

 


door Ron van Kuijk

Gewoon Lise

Lise besloot om een eigen praktijk te beginnen omdat ze graag wil werken vanuit haar eigen visie: “Mensen in hun totaliteit benaderen en out-of-the-box durven denken. En binnen de behandeling eventueel zang, beweging, ontspanning en yoga integreren als dat nodig is om resultaat te boeken! Dus: samen met de cliënt zoeken naar de ideale weg om weer in contact te komen met hun eigen adem, keel en stem. Dat kan dus in de vorm zijn van logopedie, maar ook in de vorm van coaching.”

Richtingen
Gewoon Lise helpt mensen die hun adem en stem niet kunnen gebruiken zoals ze eigenlijk zouden willen. “Dat varieert van mensen die last hebben van hyperventilatie, keel- en nekspanning, niet kunnen ontspannen tot mensen met een stembandproblemen, stotteren of niet kunnen roepen. Problemen met ademhaling, keel en stem hebben vaak met de emotionele gesteldheid van iemand te maken.”

Factoren
Het raakt Lise nog altijd als ze mensen weer terug in contact brengt met hun eigen stem of adem: “Het is geen trucje. Er zijn heel veel factoren die je aan moet pakken en als het vrije gevoel weer terug is, is dat natuurlijk een geweldige ervaring.“

Gewoon Lise
Rozengracht 22, Zutphen
06-15000880
gewoonlise@outlook.com
www.gewoonlise.nl